Kuidas kodus India pähkli piima valmistada


Rikkalik, kreemjas, taimne, piimavaba ja niii lihtsalt valmistatav!

Kasutan isetehtud India pähkli piima pea iga päev. Teen sellega smuutisid, söön granolat ja valan kohvi peale.

Kuidas pähklipiim maitseb?

Olen mitmeid erinevaid pähklipiimasid proovinud ja kodus valmistatud India pähkli piim on siiani olnud minu lemmik. Proovisin mandlipiima, kuid seda pidi eraldi kurnama ning järele jäänud massiga ei olnud kunagi midagi teha. India pähkli piima tehes midagi kurnama ei pea, ainult blenderda ja valmis! Nii säilivad ka kõik kiud- ja teised toitaineid.

India pähkli piima puhul hindan kõige enam selle rikkalikku ja kreemjat tekstuuri ning mitmekülgsust. Kasutan seda enamikes oma smuutides.

Kui sul on laktoositalumatus, siis saad seda kasutada ka küpsetistes. Töötab suurepäraselt!

5 nõuannet India pähkli piima kohta:

  1. Pähklipiima valmistamiseks on vaja võimast blenderit.
  2. Leotage India pähkleid lihtsalt 15 minutit väga kuumas vees või kogu öö toatemperatuuril vees ning purustage need seejärel blenderis.
  3. Mina magustan seda datlitega, kuid sobivad ka vahtrasiirup või mõni magusaine. Piima võib jätta ka magustamata. Valikuid on palju. Pärast paaril korral India pähkli piima valmistamist avastad endale sobiva maitsete kombinatsiooni ja magususe.
  4. Kui eelistate lahjemat või paksemat piima, siis kohanda kasutatava vee hulka umbes poole tassi võrra.
  5. Isetehtud pähklipiima ära pikaks ajaks külmkappi seisma jäta ja tarbi see ära kolme päeva jooksul.

Isetehtud India pähkli piima retsept

Kiire ja lihtne India pähkli piim on rikkalik ja kreemjas taimne piim, mida saab nautida putrudes, chia seemne pudingutes ja kohvides. Mängi magususega oma maitse järgi.

Valmistusaeg: 5 minutit

Koostisosad

1 tass tooreid India pähkleid (umbes 150 g)
4 kivideta datlit või 2 spl kookospalmisuhkrut
3,5 tassi vett
näpuotsatäis meresoola
1 tl puhast vanilliekstrakti (soovi korral)
¼ tl kaneeli (soovi korral)

Juhised

Leota India pähkleid väga kuumas vees 15 minutit või toatemperatuuril 5 tundi või kogu öö. Mis iganes sulle paremini sobib. Mina panen tavaliselt õhtul likku ja hommikul valmistan värske piima.

Peale leotamist vala vesi ära. Loputa ja kurna.

Aseta India pähklid blenderisse, lisa juurde datlit, sool.

Aseta India pähklid datlitega blenderisse, lisage vesi, sool ja vanilje ning kaneel. Lisa juurde üks tass vett ja blenderda täiskiirusel üks minut.

Seejärel lisa ülejäänud vesi ning blenderda uuesti üks minut, kuni segu on ühtlane ja vahune.

Ongi valmis!

Säilita kaanega nõus ja külmkapis, kuni 3 päeva.

Sobib vedelikuks igale smuutile!

Sven